Ägg i micron

När jag säger att jag kör ägg i mcron blir oftast reaktionen ungefär: "Men då sprängs dom ju!". Och ja det gör dom säkert, om man inte knäcker bort skalet! Microägg smakar som en blandning av stekt ägg och omelett. Superlätt att göra!
 
Gör såhär:
1. Smörj en liten form eller kopp med smör (ägget fastnar lätt annars och kan vara svårt att diska)
2. Knäck ett ägg i formen
3. Krydda med valfri krydda/salt. Jag brukar ta Herbamares örtsalt.
4. Vispa runt ägget lite lätt med en gaffel så gulan och vitan blandar sig.
5. Kör på högsta effekt i cirka 1 minut. Håll koll!! Ägget lyfter sig väldigt mycket under koktiden. Ta hellre ut och kolla för tidigt än för sent, annars blir det väldigt torrt.
6. Låt svalna för det blir jätte varmt. Färdigt!
 
Ägget krymper ihop när det svalnar så det ser lite konstigt ut kanske.
 
(de svarta prickarna är svartpeppar)


» Ida

Go blogg Jenny!! :D

2013-02-02 // 19:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback