Risgrynsgröt
Det var detta receptet på risgrynsgröt som verkligen gjorde mig frälst av att laga mat i micron. Så sjukt enkelt! Och gott! Smakar verkligen hemmagjord! Första gången jag gjorde gröten gick allt perfekt, andra gången hände det som jag inte vill ska hända. Det kokade över... men det var nog för att jag hade en för liten skål. Så ta en stor skål eller så går det nog att laga en mindre mängd direkt i sin tallrik.
1 portion
Du behöver:
1 dl vanligt kokt ris
2 dl mjölk
En nypa salt
1 tsk smör
Gör såhär:
1. Blanda allt i en skål. Då ser det ungefär ut såhär:

2. Kör på högsta effekt i cirka 4 minuter, mitt blir 850 watt. Glöm inte locket!
3. Rör om lite och kör ytterliggare 8 minuter men på den lägsta effekten. Min har 100.
4. Klart! Är gröten för tjock kan man späda ut med mjölk.

Trackback