Tips -underhåll
Tänkte att det kunde vara bra med lite tips som handlar om hur man tar hand om sin kära microvågsugn.
Lock
Använd alltid lock över maten när du micrar den! Annars kan det hända otrevliga saker i form av mat överallt i ugnen. De bästa locken är de stora gjorda av plast men det funkar också bra att ta ett porslinslock eller en vanlig tallrik. Jag föredrar absolut de locken som är högre. Har använt microlock som är vida men jättekorta på höjden. Det är inget vidare för taket på locket hamnar på maten. Ett lock kostar från 20-40 kronor och går att köpa typ överallt. Mitt köpte jag på coop för 25 spänn. Tror jag såg ett på Claes Olsson som kostade 20.
Städa
Om det trots locket skulle hamna mat i micron så torka alltid upp det direkt! Annars torkar det in, blir äckligt och luktar illa. Inget trevligt alls. Tänker inte lägga in bild på detta. Sen så är det alltid bra att diska upp microlocket nån gång i veckan så håller det sig fräscht. Att torka ur micron med en disktrasa lite då och då är bra. Torka överallt, på luckan, i taket, på sidorna men även utanpå. Diska också glasskivan som ibland finns i mellanåt.
Lufta
Jag brukar alltid lufta ur min micro minst en gång om dagen. Jag låter helt enkelt luckan stå öppen. Vet egentligen inte hur nödvändigt det är men jag tycker det känns lite trevligare, speciellt eftersom min inte luktade så bra när jag fick överta den.
Håll uppsikt
Speciellt när man ska laga mat med mycket vätska är det alltid bra att kolla in i micron medan det lagas. Vet inte hurvida det är farligt eller ej att stirra in i micron men håll uppsikt och kolla till ibland. På så vis märker man om det är påväg att börja koka över, då får man helt enkelt öppna luckan, röra om i maten och kanske sänka effekten. Då slipper man torka ut matkladd som har exploderat i micron
Haha roligt och givande inlägg jag vet. Men det kommer komma mer tips om själva matlagningen och tillbehören.
Trackback